Makers Chibi-Robo komen met spiritueel vervolg KoRobo

Geplaatst: 19 juli om 15:52
Chibi-Robo was ooit een geliefde mascotte, maar inmiddels is het alweer even geleden dat we een nieuwe game hebben gehad met het vrolijke robotje. Daar komt nu - soort van - verandering in, want de oorspronkelijke makers komen met een spiritueel vervolg.

De originele Chibi-Robo kwam uit in 2005 voor de Gamecube. In deze platform-avonturengame bestuurde je het kleine robotje door het huis van de familie Sanderson en moest je klusjes voor ze doen. De laatste game in de serie was Zip Lash voor de 3DS uit 2015.

Nu is het robotje weer terug, nou ja, niet helemaal: de nieuwe studio Tiny Wonder Studio heeft KoRobo aangekondigd, wat een soort spiritueel vervolg moet worden. De studio is opgericht door oud-ontwikkelaars van Chibi-Robo, dus ze weten in ieder geval hoe het moet.

Ook in KoRobo speel je als een robotje die een familie moet helpen met kleine klusjes in het huis. Daarnaast ontmoet je allerlei personages die in het appartementencomplex in New Yock wonen en verdedig je je nieuwe baasje Tom tegen een mysterieuze vijand die blijkbaar door de ruimtetijd kan reizen.

Tiny Wonder Studio alleen nog niet genoeg geld om de game ook daadwerkelijk te maken. De ontwikkelaar heeft een Kickstarter-campagne aangekondigd, die binnenkort van start gaat. Op dit moment is nog niet bekend om hoeveel geld de studio zal vragen.

De eerste gezellige trailer kun je in ieder geval hieronder al bekijken.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.