Makers Loop Hero delen zelf torrentlink naar de game

Geplaatst: 30 maart 2022 om 07:45Aangepast: 2 februari 2023 om 08:43
Four Quarters, de Russische ontwikkelaar van Loop Hero, spoort met name Russische gamers aan het spel illegaal te downloaden.

Dit vanwege de sancties tegen Rusland in verband met de invasie van Oekraïne, waardoor gamers in het land minder opties hebben om spellen te kopen. Zo kunnen sommige spelers uit Rusland geen betalingen meer maken op Steam en is het op de Switch eShop helemaal niet meer mogelijk om aankopen te doen.

Four Quarters meldt in een post op social media dan ook dat het geoorloofd is om "de piratenvlag te hijsen". Het bedrijf linkt daarbij naar een torrent van de game. Veel gamers hebben sindsdien donaties gemaakt aan de studio, maar men laat in een andere post op social media weten dat men het geld beter naar vrienden en familie "in deze moeilijke tijd" kan sturen. Eerder gaf Four Quarters al aan tegen de oorlog te zijn. 

Loop Hero verscheen vorig jaar en werd al snel populair. De game laat spelers kiezen tussen verschillende klassen en kaartendecks. Vervolgens gaat men op een random gegenereerd avontuur, waardoor geen speelsessie hetzelfde is. Spelers gebruiken mythische kaarten om vijanden, gebouwen en terreinen te plaatsen en zo het hoofdpersonage een unieke loop te laten ervaren.

Gamer.nl gaf een 8 aan de game: "Loop Hero combineert genres, maar het resultaat is bijzonder eigen. Deze mysterieuze deckbuilder annex roguelite annex towerdefensegame is bovendien veel dieper dan-ie op het eerste gezicht lijkt. Het kost even wat moeite de spelmechanieken te leren kennen, maar je krijgt daar een bijzonder spelletje voor terug waar je met gemak verslingerd aan raakt."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.