Marco van Basten verwijderd uit FUT vanwege 'Sieg Heil'-opmerking

Geplaatst: 3 december 2019 om 08:51Aangepast: 22 augustus om 09:02
EA heeft Marco van Basten uit Fifa Ultimate Team verwijderd. Dit is gebeurd na aanleiding van een 'Sieg Heil'-opmerking die de man uitsprak tijdens voetbalshow De Eretribune.

Dit heeft EA bekendgemaakt in een bericht aan de Fifa-community. Marco van Basten is 'tot nader order' niet te verkrijgen uit pakketten of in een Draft. Daarnaast zijn de kaarten van Van Basten niet meer te maken in Squad Building Challenges.

In een verklaring van EA Sports vertelt de ontwikkelaar op de hoogte te zijn van de recente opmerking van Marco van Basten. "Fifa is voor iedereen, en we gaan uit van gelijkheid en diversiteit in ons spel.", bericht EA Sports.

-39681587

De voormalig goaltjesdiefvan Oranje werd eerder al voor deze bizarre opmerking geschorst door zijn werkgever Fox Sports. Van Basten is dit weekend gewoon weer op de buis te zien bij het voetbalprogramma van Fox Sports.

De voormalige spits van Ajax Amsterdam bood kort na het incident zijn excuses aan en zei dat het een ontzettend domme uitspraak was. De uitspraak was een reactie op het interview tussen verslaggever Hans Kraay jr. en Frank Wormuth, de Duitse trainer van Heracles Almelo.

Het prijskaartje van Marco van Basten schoot na de bekendmaking van de schorsing plotseling de lucht in. De kaarten van de aanvaller kunnen nu immers amper meer worden verkregen.

Cody DakotaTo all agents of Overwatch, this is Winston! Gek op indiegames met strakke platformactie en speelt dus het liefst elke dag Celeste, Spelunky (2) en Super Mario Odyssey. Wacht geduldig op Skate 4.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.