Meerdere Lord of the Rings-games worden getest bij Embracer

Geplaatst: 15 augustus om 15:43
Niet één, niet twee, maar nog meer games rond The Lord of the Rings? Daar zeggen wij geen nee tegen! Als ze maar beter zijn dan Gollum...

De Embracer Group heeft sinds een jaar of twee de rechten om met The Lord of the Rings aan de slag te gaan. Eerder kondigde de uitgever al aan dat er samen met Amazon aan een MMO in Middle-earth wordt gewerkt. Maar uit het laatste financiële rapport blijkt dat het daar waarschijnlijk niet bij blijft.

Er wordt op dit moment namelijk aan meerdere prototypes voor The Lord of the Rings-games gewerkt, aldus Embracer. "Met ons nieuwe greenlight-proces zijn we actief meerdere nieuwe gameconcepten aan het testen en prototypen, waarbij we een grote verscheidenheid aan meeslepende en authentieke gameplay verkennen binnen de wereld van Middle-earth. Een eerlijke en tactische aanpak voor het bouwen van een wereld en het vertellen van een authentiek verhaal staat aan de grond van dit werk."

Leuk nieuws, maar het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat al deze projecten ook het levenslicht zullen zien. Bij het maken van prototypes wordt er meestal uitgezocht of een idee ook daadwerkelijk tot een leuke game kan leiden. En dan kan het antwoord dus ook nog 'nee' zijn. Maar goed, het is fijn om te weten dat Embracer in ieder geval van alles van plan is.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.