Meta gooit de deuren van de Meta Quest open en maakt een versie met Xbox-thema

Geplaatst: 24 april om 06:34Aangepast: 24 april om 06:34
Meta - het bedrijf achter Facebook - heeft aangekondigd dat het besturingssysteem van de Meta Quest vr-bril gebruikt mag worden door andere ontwikkelaars. Ook gaat de techgigant (nogmaals) een samenwerking aan met Xbox.

Bedrijven als Lenovo en Asus zijn volgens Meta al aan de slag met HorizonOS, het besturingssysteem dat het bedrijf toepast in haar virtual reality-brillen. We weten nog weinig over hoe een contract rond zo’n samenwerking eruitziet. Het Ready Player One-concept van Meta’s social media platform Horizon, wat eigenlijk een soort game op zich is, laat het bedrijf daarbij niet los. Integratie met Horizon is een vereiste wanneer HorizonOS door bedrijven wordt gebruikt.

Nadat Xbox Cloud Gaming vorig jaar beschikbaar werd op de Meta Quest, tilt Meta ook de samenwerking met Microsoft naar een hoger niveau. Een Meta Quest vr-bril met een Xbox-thema is inmiddels ook aangekondigd, maar wat dat verder precies inhoudt is niet bekend. Misschien verstoppen ze er wel een mini-Master Chief in?

Door deze samenwerking met Xbox, Asus en Lenovo aan te gaan wil Meta vr-brillen beschikbaar maken die “geoptimaliseerd zijn voor alle verschillende manieren waarop mensen deze technologie gebruiken,” zo stelt CEO Mark Zuckerberg in de onderstaande video. We gaan het meemaken!

View post on Instagram
 
Redactie Gamer.nl redactie

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.