Metal Gear Solid Master Collection vol. 2 is in de maak

Geplaatst: 6 dagen geleden om 14:49
Konami bevestigt dat het werkt aan het tweede deel van de Metal Gear Solid Master Collection. Daarbij benadrukt het bedrijf wel dat het nog even duurt voordat er een helder beeld is van de games in de collectie.

Dat ligt volgens Konami voor een groot deel aan de omvang van de ports die deel uitmaken van de collectie. “We hadden HD-ports van de eerste drie Metal Gear Solid-games - strikt gezien niet voor deel een maar voor de andere twee”, zegt producer Noriaki Okamura in een nieuwe Metal Gear Production Hotline-video. “Maar voor de meeste games die daarna kwamen zijn er geen bestaande HD-ports. Sommige delen zijn in HD, maar dat zijn heel grote games die elk een aantal problemen met zich meebrengen.”

Watch on YouTube

Zodoende zal het dus nog hele poos duren voordat Konami antwoord kan geven op vragen over een mogelijke releasedatum en welke games worden meegenomen in de collectie. “Wanneer we dat uitgezocht hebben, laten we dat via dit kanaal weten”, aldus de producer die verder zegt te willen voorkomen dat volume 2 dezelfde matige start beleeft als zijn voorganger. “We vragen iedereen om ons de tijd te geven.” Onder meer de resoluties van de eerste collectie - sommige games draaiden tijdens de release zelfs in 720p - waren om te janken.

Een van de problemen die Konami moet zien op te lossen is ongetwijfeld de manier waarop Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots speelbaar gemaakt wordt op moderne consoles. De game verscheen oorspronkelijk op PlayStation 3, wiens unieke cell structured processor het erg lastig maakt om een port te maken van het vierde deel. Als ze erin slagen, zul je Guns of the Patriots voor het eerst kunnen spelen op een andere console dan de PlayStation 3. Of dat lukt is, zeker gezien de performance van de eerste collectie, nog zeer de vraag.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.