Metaphor: ReFantazio gaat lekker: 1 miljoen keer verkocht op releasedag

Geplaatst: Vandaag om 13:02
Ben jij vandaag al naar de winkel gesprint voor Metaphor: ReFantazio? Talloze andere spelers in ieder geval wel. De nieuwe jrpg van Atlus is sinds vandaag al een miljoen keer verkocht.

Dat meldt de ontwikkelaar op zijn eigen website. Het gaat om zowel fysieke als digitale exemplaren die wereldwijd over de toonbank zijn gegaan. Wat het aandeel van de Japanse verkopen zijn, maakt Atlus niet bekend. Met deze overtuigende cijfers gaat Metaphor in ieder geval lekkerder aan de kassa dan de Persona-reeks. Persona 5 verkocht in de eerste maand na release 500.000 keer in Japan, waarna dat aantal opliep naar 1,5 miljoen toen de rest van de wereld de game ook kon kopen.

Metaphor: ReFantazio is sinds vandaag verkrijgbaar voor de huidige generatie consoles en pc. De game is gemaakt door de mensen achter Persona 3,4 en 5, en brengt voor de verandering een fantasieverhaal in een gloednieuwe wereld. De gameplay doet echter onverminderd denken aan de Persona-reeks, met diepgaande turn-based combat, veel dialogen en complexe thema’s en personages. Reviewers zijn unaniem enthousiast over de nieuwe game van Atlus. Hier op PU.nl delen we een 95 uit aan de jrpg. Lees de review hier.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.