Microsoft bereid om Activision-overname in rechtbank te verdedigen

Geplaatst: 4 december 2022 om 11:05Aangepast: 2 februari 2023 om 14:16
Microsoft is bereid om de overname van Activision Blizzard te verdedigen in de rechtszaal.

Dat meldt Bloomberg. Microsoft heeft nog geen gesprekken gevoerd met de FTC over eventuele concessies. Het onderzoek bevindt zich in de afrondende fase en de commissie geeft naar verwachting snel een oordeel. De medewerkers bepalen dan of ze een rechtszaak willen aanspannen om de deal te blokkeren. Daar wordt over gestemd.

Mocht het tot een rechtszaak komen, wil dat niet zeggen dat de deal ook geblokkeerd wordt. Volgens Jennifer Rie, Bloomberg-deskundige op het gebied van overnames, zou het niet verrassend zijn als die rechtszaak er komt, maar wordt het lastig voor de FTC om die ook te winnen. Microsoft is dit keer bereid om die strijd in de rechtszaal aan te gaan. In 1995 koos Microsoft ervoor om van de overname van softwaremaker Intuit Inc. af te zien, nadat de regering aankondigde een rechtszaak te willen starten om de deal te blokkeren.

Eerder gaf Activision Blizzard-cco Lulu Cheng Meservey al aan dat Activision bereid is om te vechten voor de deal. Meservey is van mening dat de deal geen negatieve impact kan hebben. "Ik zie een hoop speculatie over Microsofts overname van Activision Blizzard", begint ze in een tweet. "Elke suggestie dat de transactie een anticompetitief effect kan hebben, is absurd. Deze fusie zal gamers en de Amerikaanse game-industrie ten goede komen, vooral nu we met stuggere competitie uit het buitenland te maken hebben."

Meservey geeft aan dat Activision Blizzard met de waakhonden wil meewerken om de overname door te laten gaan. "Maar we zullen niet twijfelen om te vechten om de transactie te verdedigen, mocht dat nodig zijn."

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. Mocht het daadwerkelijk tot een rechtszaak komen in Amerika, dan wordt die datum mogelijk niet gehaald. 

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.