'Microsoft en Blizzard richten team op voor kleine projecten'

Geplaatst: 3 augustus om 11:40
Microsoft en Blizzard hebben een team opgericht dat zich gaat richten op kleinere projecten.

Dat meldt WindowsCentral. Het zou gaan om een team binnen Blizzard dat vooral uit werknemers van King bestaat. De ontwikkelaars gaan aan de slag met AA-games, gebaseerd op bestaande Blizzard-reeksen, zoals Overwatch, Warcraft en StarCraft.

Hoe deze games er precies uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Mogelijk richt het team zich vooral op mobiele games. Dat is niet zo gek, want de meeste werknemers komen blijkbaar van Candy Crush-maker King en Microsoft opent binnenkort een eigen winkel voor mobiele apparaten.

Uiteraard behoren console- en pc-games ook nog tot de mogelijkheden, want Microsoft heeft in het verleden al vaak gezegd zich meer te willen richten op kleinere games om Game Pass te vullen. Dat benadrukte men bijvoorbeeld nog na het sluiten van Tango Gameworks. De uitgever gaat op jacht naar zijn eigen Vampire Survivors, Balatro of Palworld, zo lijkt het.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.