Peter Moore: 'Microsoft moedigde consoleoorlog aan'

Geplaatst: 2 augustus 2022 om 04:28Aangepast: 2 februari 2023 om 16:09
Ten tijde van de PlayStation 3 en de Xbox 360 moedigde de werknemers van Microsoft de consoleoorlog aan.

Dat vertelt Peter Moore in een aflevering van de Front Office Sports-podcast. Moore werkte in het verleden bij SEGA en Electronic Arts en in 2003 werd hij aangenomen bij Microsoft. Hij laat weten dat het team van Microsoft de consoleoorlog omarmde. "We moedigden de consoleoorlog aan. Niet om verdeeldheid te veroorzaken maar om elkaar uit te dagen, en dan bedoel ik Microsoft en Sony", begint Moore. 

Moore ging ook verder in op de situatie rond de red ring of death van de Xbox 360. Door een productiefout raakten een hoop van de eerste Xbox 360-consoles snel defect als gevolg van oververhitting. "Als Microsoft de koers niet vast had gehouden na de Xbox, na de red ring of death, dan was de game-industrie een slechtere plek geworden. Dan had je niet de competitie gehad die we vandaag de dag hebben."

"Toen we naar de reparatiekosten keken en de verloren verkopen waar we rekening mee hielden, hadden we een 1,15 miljard-probleem."

Watch on YouTube
Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.