Microsoft: “Uitstel Xbox-versie Black Myth: Wukong komt niet door beperkingen van Xbox-platform”

Geplaatst: 4 september om 14:38
Na een reeks geruchten over de reden achter het uitstel van Black Myth: Wukong op Xbox, heeft Microsoft dan eindelijk gereageerd. Het bedrijf ontkent dat het uitstel te wijden is aan het eigen Xbox-platform.

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan: het uitstel van Black Myth: Wukong houdt de gemoederen nogal bezig. Eerst werden technische problemen aangewezen als boosdoener - het zou mogelijk om een geheugenlek gaan - maar onlangs kwamen er andere verhalen naar boven. Ontwikkelaar Game Science zou een deal met Sony hebben gesloten om de game tijdelijk exclusief op PlayStation 5 te houden, meldden Frobes en IGN. Ook Digital Foundry liet weten soortgelijke geluiden te hebben gehoord. Dat is best opvallend, want over zulke afspraken is nooit iets gemeld door Sony of Game Science.

Microsoft heeft nu met een nieuwe verklaring aan Forbes op de zaak gereageerd. Een woordvoerder zegt: "Zoals we eerder hebben laten weten kijken we uit naar de release van Black Myth: Wukong op Xbox Series X en S en werken we met Game Science aan het overzetten van de game naar onze platforms. Wij reageren bewust niet op deals die onze partners met andere platformhouders maken, maar kunnen bevestigen dat het uitstel niets te maken heeft met Xbox-platformbeperkingen." Microsoft ontkent dus dat het Xbox-platform een obstakel is, terwijl zowel Sony als Game Science de kaken nog altijd stijf op elkaar houden.

View post on X

Black Myth: Wukong is min of meer een vertolking van en een vervolg op Journey to the West, een van de oudste en meest bekende fantasieverhalen uit China. Het verhaal draait om de apenkoning Sun Wukong, die van zijn krachten wordt ontdaan nadat hij de Boeddhistische goden tart. Hij wordt een van de volgelingen van een boeddhistische monnik en gaat met hem op een epische pelgrimstocht. De singleplayer actie-rpg brak vlak na zijn release al records op Steam en binnen enkele dagen werd de game tien miljoen keer verkocht.

Ook onze Samuel is erg te spreken over Black Myth: Wukong. In zijn review zegt hij: “Black Myth: Wukong is imperfect, maar maakt de hype wel echt waar. Je voelt je elke vijf minuten weer een beetje krachtiger dan voorheen, en de uitstekende combat is niet alleen verslavend, het weet ook te communiceren waarom Sun Wukong een van de meest legendarische mythologische personages aller tijden is. Als deze kwaliteit een beeld geeft van wat ons de komende jaren te wach-ten staat qua Chinese games, dan gaan we een hele mooie tijd tegemoet!”

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.