Microsoft zou Call of Duty op PlayStation Plus willen toelaten

Geplaatst: 13 december 2022 om 08:10Aangepast: 22 augustus om 09:07
Microsoft zou Sony hebben aangeboden Call of Duty op PlayStation Plus uit te brengen, mocht de overname van Activision Blizzard doorgaan.

Dat claimt Bloomberg. Het zou de meest recente onderhandeling van Microsoft zijn in een poging het Amerikaanse Federal Trade Commission tevreden te stellen. Volgens de site heeft Sony de deal nog niet geaccepteerd. 

De FTC heeft vorige week besloten de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard te blokkeren en daarvoor naar de rechter te stappen. Eerder deed Microsoft al concessies om de overname mogelijk te maken. Zo heeft het bedrijf laten weten Call of Duty nog minstens tien jaar op PlayStation, Steam en Nintendo-platforms uit te willen brengen. Onder die vorige afspraak viel echter niet de publicatie van Call of Duty op PlayStation Plus, de tegenhangen van Microsofts Game Pass.

Microsoft kondigde begin dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopolypositie ontstaat door de overname. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. De aangekondigde rechtszaak kan er voor zorgen dat die datum niet wordt gehaald.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.