Modder laat deel Half-Life 2 werken op Switch via Portal-port

Geplaatst: 29 juni 2022 om 11:27Aangepast: 2 februari 2023 om 16:38
Een Nintendo Switch-modder is er in geslaagd een gedeelte van Half-Life 2 speelbaar te maken op Nintendo’s console.

OatmealDome, iemand die regelmatig informatie levert over firmware-updates van de Nintendo Switch en zichzelf in zijn Twitter-omschrijving een “Switch-knutselaar” noemt, meldt dat hij een deel van Half-Life 2 aan de praat kreeg op Nintendo’s console. Hij merkte op dat de gisteren uitgekomen Portal: Companion Collection op de Nintendo Switch bestanden bevat van Half-Life 2. “Het geheel van Half-Life 2 (behalve de maps en de muziek) is te vinden in de ROM”, zegt hij. “Mogelijk zijn dit overblijfselen van de [Nvidia] Shield-versie.”

“Ik moet eraan toevoegen dat het te verwachten was dat in ieder geval een deel van Half-Life 2 in de ROM zit, aangezien Portal 1 gewoon een chique mod van Half-Life 2 is. Dat gezegd hebbende, zijn er een hoop bestanden die hier niet horen te zijn (specifieke HL2-modellen, npc’s, stemopnames, etc.)”, verduidelijkt OatmealDome. Hij deed vervolgens een poging om Half-Life 2-maps in de Portal: Companion Collection te porten, en na enkele uren kreeg hij een deel van Valves shooter speelbaar op de Nintendo Switch.

“De game werkt, soort van”, aldus OatmealDome. “Hij crasht af en toe, sommige maps zijn onmogelijk om in verder te komen, npc-animaties zijn gebugd, saves werken niet en wereldcamera’s staan op de verkeerde plekken.” In de video hieronder is zijn voortgang te zien. Nadat bekend werd dat een deel van Half-Life 2 in de code van Portal: Companion Collection zit, zijn ook andere modders ermee aan de slag gegaan, waaronder ArTuRMV.

Watch on YouTube
Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.