Morgen is eerste hoorzitting in de rechtszaak tussen Microsoft en FTC

Geplaatst: 2 januari 2023 om 13:58Aangepast: 8 februari 2023 om 08:39
Morgen wordt de eerste hoorzitting in het vooronderzoek van de rechtszaak tussen de Amerikaanse Federal Trade Commission en Microsoft rondom de overname van Activision Blizzard gehouden.

Dat meldt Reuters. Aangezien het alleen nog maar gaat om een hoorzitting die aan de echte rechtszaak vooraf gaat, worden er nog geen beoordelingen gedaan. Het geeft de FTC en Microsoft echter wel de kans om hun kijk op de zaak alvast uit de doeken te doen voordat een rechter zich er over buigt.

Microsoft kondigde begin 2022 aan dat het Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty, Candy Crush en Diablo, wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. 

Hoewel in sommige landen, zoals in Saudi-Arabië en Brazilië, de overname al is goedgekeurd, is dat in veel landen nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.