Nederlands HomeComputerMuseum ziet Kickstarter-campagne mislukken

Geplaatst: 7 september om 08:42
Het Nederlandse HomeComputerMuseum in Helmond had een crowdfundingscampagne op Kickstarter gezet, maar komt tot de conclusie dat die niet is geworden waar het op hoopte. Het doel was 50.000 euro, maar er werd 19.000 euro opgehaald.

Tof van die mensen die aan de 19.000 euro hebben bijgedragen, maar helaas is het niet genoeg voor het museum om zijn plannen op korte termijn waar te maken. De oprichters wilden een HomeComputerMuseum 4.0 opzetten, waarmee het museum dan compleet onafhankelijk zou zijn. Dat betekent dat het geen subsidies meer nodig zou hebben. Helaas is dat niet gelukt, mede omdat subsidies toch een flink percentage van 20 procent van de inkomsten beslaan. 

Hierdoor wordt het moeilijker voor het museum om te groeien van 5.000 naar 10.000 bezoekers per jaar, want het geld was hard nodig om het museum professioneler te maken. Het plan is niet alleen cosmetisch: zo willen de mensen van het museum slimme schakelaars aanschaffen om de monitoren allemaal in één keer uit te zetten. Ook moet de elektra worden vernieuwd en is er meer cameratoezicht nodig, schrijft Tweakers.

Het is nog steeds het plan om die dingen allemaal te doen, maar dat duurt wat langer. Het museum moet ook afwachten wat gemeente Helmond doet met de subsidie. 

Het project haalde 19.281 euro op via 284 donateurs. 

Watch on YouTube

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.