'Nieuw Switch-model krijgt DLSS-ondersteuning'

Geplaatst: 23 maart 2021 om 09:46Aangepast: 22 augustus om 08:51
Het nieuwe Switch-model dat mogelijk in ontwikkeling is, zou Nvidia's DLSS-technologie ondersteunen.

Dat claimt Bloomberg. DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling, een techniek van Nvidia dat het bedrijf al toepast op zijn videokaarten. Met DLSS kunnen games met een lagere resolutie in een hogere resolutie weergegeven worden via 'upscaling'. Ook worden prestaties van games in veel gevallen verbeterd, waaronder hogere framerates.

Eerder dit jaar kwamen er al geruchten naar buiten dat Nintendo aan een nieuw model van de populaire hybride Switch-console zou werken. Deze zou later dit jaar verschijnen en op televisies een resolutie van 4k ondersteunen. Door het gebruik van DLSS zouden nieuwe Switch-spellen daardoor haarscherp in beeld moeten worden gebracht. Wel zouden oude games hiervoor een door de ontwikkelaar gemaakte update moeten ontvangen.

Volgens de eerder verschenen geruchten blijft het scherm van de nieuwe Switch zelf een 720p-resolutie houden, maar het zou wel om een oledscherm gaan. Bloomberg meldt nogmaals dat het nieuwe model ergens eind dit jaar moet verschijnen, samen met allerlei nieuwe games. Verwacht wordt dat dit model duurder gaat zijn dan het huidige model, dat voor 329 euro verkocht wordt.

-41557194

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.