Nieuwe Bayonetta-stemactrice reageert op controverse

Geplaatst: 18 oktober 2022 om 07:20Aangepast: 8 februari 2023 om 00:06
Jennifer Hale, de nieuwe stemactrice van Bayonetta in het aankomende derde deel, heeft een statement naar buiten gebracht over de controversiële keuze de oude stemactrice niet aan te nemen.

Pas geleden bleek dat Hellena Taylor, de stemactrice van Bayonetta in de eerste twee games van de reeks, niet de stem van Bayonetta inspreekt in het aankomende derde deel.  Taylor brak daarna haar NDA en meldde dat ze 4000 dollar aangeboden kreeg voor de klus, wat ze weigerde. Ze roept fans nu op de game te boycotten. 

Stemactrice Jennifer Hale voorziet Bayontta in de derde game nu van een stem. Zij heeft na de aanhoudende kritische geluiden een statement op social media geplaatst waarin ze reageert op de controverse. "Als een langdurig lid van de stemacteurgemeenschap, sta ik achter het recht van elke acteur om goed betaald te worden. Iedereen die mij kent of mijn carrière heeft gevolgd weet dat ik veel respect heb voor mijn collega's en dat ik voor hen door het vuur zou gaan."

Ze vervolgt: "Ik sta onder NDA en kan dus niet over mijn situatie praten, maar mijn reputatie zegt genoeg. Ik wil iedereen er aan herinneren dat deze game door een compleet team van hardwerkende, toegewijde mensen is gemaakt en ik hoop dat iedereen onbevooroordeeld kan kijken naar wat ze hebben gecreëerd. Ik hoop dat de betrokkenen op een vriendschappelijke en respectvolle manier hun geschillen kunnen oplossen."

De Bayonetta-reeks draait om de titulaire heks die middenin een gevecht tussen hemel en hel terechtkomt. De actiegames hebben qua gameplay wat weg van de Devil May Cry-serie, waarbij duizelingwekkende moves via combo’s aan elkaar geregen kunnen worden. In het derde deel moet Bayonetta samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka en de Umbra-heks Jeanne. Ook de heks-in-de-dop Viola maakt haar opwachting. Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op Nintendo Switch.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.