Nintendo neemt afscheid van Europese directeur

Geplaatst: 3 september om 13:35
Stephan Bole is niet langer de directeur van Nintendo Europa. Daarnaast is het management van de Europese tak van het bedrijf achter de Switch op de schop gegaan.

Dat werd gisteren bekendgemaakt. Bole werkte sinds 1993 al bij Nintendo - in eerste instantie bij de Franse uitgeverstak van het bedrijf. In 2019 trad Satoru Shibata af als directeur van Nintendo Europa en verving Bole hem. Nu, zes jaar later, vertrekt hij dus bij het bedrijf.

De nieuwe directeur van Nintendo Europa is Luciano Pereña. Dat is ook bepaald geen onbekende: hij werkt sinds 1994 bij het bedrijf en was onlangs nog de CFO van de Europese divisie. De rol van COO is nu van Laurent Fischer, die voorheen de marketing van Nintendo Europa bestierde. Tom Enoki zal vanaf nu de marketing op zich nemen.

Pereña meldt het volgende in een persbericht: "Namens het hele bedrijf wil ik Stephan Bole oprecht bedanken voor zijn uitstekende leiderschap en vele jaren van toewijding aan Nintendo. Ik voel me vereerd dat ik verder mag werken aan Nintendo’s missie om een glimlach op gezichten te toveren, en heb er het volste vertrouwen in dat we met deze managementgroep en de rest van het Europese team voort kunnen bouwen op de traditie van ons bedrijf om unieke ervaringen te leveren."

Verder worden er nog veel meer rollen opgeschud binnen Nintendo Europa, waaronder eentje met een Nederlands tintje. Frank Rittinghaus, de jarenlang de general manager van Nintendo in Nederland en België was, wordt namelijk managing director of marketing, communications en direct-to-consumer commerce bij Nintendo Europa. Logischerwijs gaan in de Nederlandse en Belgische divisie van Nintendo daardoor ook wat rollen op de schop, waarbij Frédéric Michaux de rol van Rittinghaus overneemt.

Nintendo laat tot slot ook weten dat alle Europese kantoren nu onder Nintendo f Europe SE vallen en ze allemaal open blijven. Dat is tegenwoordig helemaal niet zo vanzelfspreken, want er zijn de afgelopen jaren al behoorlijk veel kantoren van internationale uitgevers in Nederland en België gesloten.

Hoe dan ook klinkt het alsof Nintendo de transitieperiode tussen de huidige Switch en de aankomende opvolger gebruikt om de rollen binnen het bedrijf goed te definiëren, zodat ze er straks helemaal klaar voor zijn. Helemaal mooi, maar onthul nu die Switch 2 maar, Nintendo!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.