Nintendo onthult Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club

Geplaatst: 17 juli om 14:23
We weten eindelijk wat die gekke horrorachtige teaser van Nintendo nou precies betekende. Er komt namelijk een nieuw deel in de Famicom Detective Club-reeks.

Dat heeft het bedrijf vandaag officieel onthuld. De game heet Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club en is het eerste nieuwe deel in de reeks in meer dan dertig jaar. De game draait om de legende van de lachende man.

Deze man biedt huilende meiden een papieren zak met een smiley erop aan in ruil voor hun leven. Een hele reeks mensen is op die manier tot hun einde gekomen. In de game ben je onderdeel van de Utsugi Detective Agency en richt je je achttien jaar later op een moordzaak die wel heel erg lijkt op de legende van de lachende man. Er is namelijk een dode scholier aangetroffen met precies zo'n zak op z'n hoofd. Aan jou de taak om die zaak op te lossen.

De eerste twee Famicom Detective Club-games, The Missing Heir en The Girl Who Stands Behind, verschenen tientallen jaren geleden op de Famicom. In 2021 kregen beide games een remake voor de Nintendo Switch en tijdens de ontwikkeling daarvan kregen de makers het idee voor een derde deel.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club verschijnt op 29 augustus op Nintendo Switch.

Watch on YouTube
Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.