Nintendo: Overgang naar volgende console is ‘grote zorg voor ons’

Geplaatst: 11 mei 2022 om 12:18Aangepast: 2 februari 2023 om 05:58
Nintendo-president Shuntaro Furukawa zegt dat de overgang naar Nintendo’s volgende console een ‘grote zorg’ is voor het bedrijf.

Dat zegt Furukawa tijdens een Q&A-sessie voor investeerders (vertaald door VGC), waarin hij meldt dat het bedrijf plannen maakt om ervoor te zorgen dat de huidige afzetmarkt van meer dan 100 miljoen gebruikers niet reset. Dat wil Nintendo doen door “langetermijnrelaties” met zijn klanten te creëren, onder andere via Nintendo Accounts en door zijn IP’s te gebruiken buiten de wereld van gaming.

Furukawa zegt bewust te zijn van de onsuccesvolle vervolgen die Nintendo in het verleden uitbracht. Zo kwam na de Wii, met 101,6 miljoen verkochte exemplaren, de Wii U uit, met zo’n 13,5 miljoen verkochte exemplaren. “We hebben al een gedeelte van onze software-plannen tot en met de lente gedeeld. We houden veel verschillende games gepland om uit te brengen [op de Nintendo Switch], zelfs na meer dan vijf jaar na het uitkomen [van de console]. Dat komt doordat de Nintendo Switch zo soepel is uitgebracht, dat we veel van onze ontwikkelingsmiddelen op één platform konden focussen.”

“De vraag of we net zo soepel kunnen overgaan van de Nintendo Switch naar de nieuwe generatie hardware is een grote zorg voor ons. Kijkend naar onze ervaringen met de Wii, Nintendo DS en andere hardware, is het duidelijk dat een van de grote obstakels is hoe we makkelijk van de ene hardware naar de volgende kunnen overgaan”, zegt Furukawa.

“Om dat risico in te perken, zijn we gefocust op het bouwen van langetermijnrelaties met onze klanten. We zullen nieuwe software blijven uitbrengen voor Nintendo Switch, maar ook diensten leveren die Nintendo Accounts en andere IP’s buiten gaming gebruiken. Daarmee willen we een blijvende impact op onze klanten houden.”

Gisteren werd nog bekend dat er tot en met 31 maart van dit jaar 107,65 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch zijn verscheept. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.