'Nintendo Switch is op de helft van zijn levenscyclus'

Geplaatst: 22 december 2020 om 07:00Aangepast: 22 augustus om 08:50
Volgens Nintendo is de hybride Switch op de helft van zijn levenscyclus.

Dat meldt Doug Bowser, de directeur van Nintendo Amerika, in een vorige week gepubliceerd interview met Polygon. "We geloven dat we pas net op de helft van de levenscyclus (van de Switch) zijn aangekomen."

Deze uitspraak is opvallend, omdat dit al het vierde jaar is dat de Switch verkrijgbaar is. Bowser gelooft dan ook dat de Switch met de trend van een consolecyclus van vijf à zes jaar breekt. "Het momentum op de Switch en Switch Lite in het vierde jaar is erg sterk en we geloven dat we het traject van een typische levenscyclus van een console veranderen."

Of er voordat er een compleet nieuwe Nintendo-console uitkomt, nog een Switch Pro op de planning staat, kon de directeur niet vertellen. Eerder kwamen er geruchten naar buiten - onder andere via Bloomberg - dat Nintendo aan een nieuwe versie van de Switch werkt waarmee games in een 4k-resolutie kunnen worden afgebeeld. Dit is echter nooit officieel aangekondigd door Nintendo.

Verder laat Bowser in het interview weten dat Animal Crossing: New Horizons-spelers ook in 2021 nieuwe updates voor de game kunnen verwachten. Het afgelopen jaar verschenen er diverse updates voor het spel waarmee nieuwe features en feestdagen werden toegevoegd.

-39673517

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.