Nintendo wil naast Mario meer animatiefilms en -series maken

Geplaatst: 4 mei 2021 om 04:52Aangepast: 22 augustus om 08:58
Nintendo heeft interesse in het maken van diverse animatiefilms en -series gebaseerd op zijn franchises.

Het was eerder al bekend dat Nintendo samenwerkt met Despicable Me-studio Illumination aan een animatiefilm gebaseerd op Super Mario. Deze film moet voor zover bekend volgend jaar uitkomen.

Volgens Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa blijft het daar niet bij. Hij meldde dat het bedrijf onderzoek doet naar het maken van geanimeerde content gebaseerd op andere Nintendo-franchises. "Animatie - in het algemeen - is iets waar we naar kijken, en niet alleen voor deze franchise." Daarbij is het wel belangrijk dat het bedrijf partners vindt die de franchises "erg goed begrijpen".

Er werden geen namen van andere franchises genoemd die mogelijk van een animatiefilm of -serie kunnen worden voorzien, maar op internet dromen fans weg van dergelijke producties gebaseerd op Metroid, F-Zero en The Legend of Zelda.

Over de aankomende Super Mario-animatiefilm vertelde Furukawa ook het een en ander. Zo is Mario-bedenker Shigeru Miyamoto de producent en helpt hij veel mee met de productie. Tegelijkertijd trekt Nintendo een grens wat betreft de hoeveelheid Nintendo-werknemers die aan het project meehelpen, zodat het geen invloed heeft op game-ontwikkeling.

-39457270

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.