Nvidia-werknemer bevestigt mogelijk bestaan chip voor Switch 2

Geplaatst: 21 september 2022 om 11:52Aangepast: 2 februari 2023 om 15:20
Een uitgelekte opmerking van een werknemer van Nvidia wijst mogelijk op het bestaan van een nieuwe mobiele chip die in de opvolger van de Nintendo Switch gebruikt gaat worden.

Op de subreddit GamingLeaksAndRumours werd het interne bericht van de werknemer gedeeld. Daarin wordt het bestaan van de Tegra239-chip genoemd. Vorig jaar claimde prominente Nvidia-lekker kopite7kimi al dat deze chip in de Switch 2 zou komen. De huidige Switch-modellen lopen op de Tegra214-chip.

Eerder lekten al mogelijke andere details over de opvolger van de Switch uit. Zo zou de GPU gebaseerd zijn op Ampere, dezelfde architectuur als die uit Nvidia's RTX 30-kaarten. Dat zou betekenen dat zowel ray tracing als DLSS 2.2 tot de mogelijkheden behoren.

Hoe dan ook is er officieel nog niets bekend over een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch. Nintendo heeft vooralsnog allerlei games voor de huidige Switch aangekondigd die dit en volgend jaar uitkomen, waaronder The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Bayonetta 3 en Pokémon Scarlet en Violet.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.