Opbrengsten tweede Joker-film vallen tot nu toe tegen

Geplaatst: Vandaag om 15:05
Joker: Folie à Deux is niet bepaald in volle vaart uit de startblokken gekomen. De opbrengsten vallen tot nu toe een beetje tegen.

De film met Joaquin Phoenix als de Joker en Lady Gaga als Harley Quinn haalde in het eerste weekend 121 miljoen dollar op. Het was daarmee wel de meest bezochte film van de wereld, maar de opbrengsten waren niet zo hoog als gehoopt. Volgens bronnen van Variety kostte de film 200 miljoen dollar om te maken en moet het in totaal 450 miljoen verdienen om geen verlies te draaien.

Variety zet de opbrengsten in Amerika onder elkaar om te illustreren hoe dramatisch dit kan zijn voor Warner Bros. In de VS bracht de film dit weekend 40 miljoen dollar op, wat lager was dan de 50-65 miljoen die werd voorspeld. Ter vergelijking: het eerste deel haalde in Amerika 96,2 miljoen op in zijn openingsweekend, met een veel lager budget.

In Folie à Deux zit de Joker vast in de gevangenis voor zijn daden in het eerste deel. Daar leert hij Harley Quinn kennen, die hem aanmoedigt om zijn innerlijke Joker te omarmen. Zijn advocaat wil juist benadrukken dat de Joker slachtoffer is van omstandigheden. De film kreeg wereldwijd matige recensies.

De eerste Joker-film uit 2019 was een groot succes. De film bracht wereldwijd meer dan 1,3 miljard dollar in het laatje en Phoenix won een Oscar voor beste mannelijke hoofdrolspeler.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.