Phil Spencer: 'Sony wil groeien door Xbox kleiner te maken'

Geplaatst: 12 december 2022 om 07:10Aangepast: 22 augustus om 09:05
Xbox-hoofd Phil Spencer claimt dat Sony PlayStation wil groeien door Xbox "kleiner te maken".

Dat meldt hij in de Second Request-podcast. Hij laat daarin weten dat vooral Sony tegen de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft is. "Sony wil diens dominerende positie binnen de consolemarkt beschermen. Ze groeien door Xbox kleiner te maken."

Spencer vervolgt: "Sony heeft een compleet andere blik op de industrie dan wij. Ze brengen hun games niet meteen op release op pc uit en ze brengen hun games niet via een abonnement uit wanneer ze uitkomen."

De Xbox-topman vindt dan ook dat vooral Sony roet in het eten gooit wat betreft de overname. "Sony leidt de dialoog als het gaat om waarom de deal niet door mag gaan. De grootste consolemaker in de wereld protesteert over de franchise waarvan we al hebben gezegd dat we die op het platform blijven uitgeven. De deal is in het voordeel van consumenten dankzij keuze en toegankelijkheid."

Spencer refereert hier naar het feit dat Microsoft Sony heeft aangeboden om na de overname Call of Duty tien jaar op PlayStation-consoles uit te willen blijven brengen. Ondanks dat Spencer hier Sony als de grootste tegenstander van de deal afschildert, liet de Amerikaanse Federal Trade Commission afgelopen week weten de overname te willen voorkomen en een rechtszaak aan te spannen.

Overigens heeft Microsoft ook aan Valve laten weten dat het na de overname Call of Duty op Steam wil blijven uitbrengen. In een statement aan Kotaku laat Valve-baas Gabe Newell weten dat hij er vertrouwen in heeft: "Ze stuurden ons een voorlopige versie van een afspraak om Call of Duty langdurig (op Steam) uit te brengen. Dat is niet noodzakelijk voor ons. We geloven er niet in dat een partner een afspraak moet maken om games in de verre toekomst op Steam uit te moeten brengen en Phil en het team hebben zich altijd aan hun afspraak gehouden. We denken dat Microsoft alle motivatie heeft om Call of Duty op platforms en apparaten uit te brengen waar de fans willen zijn."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.