PlayStation 5 Pro-geruchten laaien weer op: dit is er aan de hand

Geplaatst: 29 augustus om 09:32Aangepast: 29 augustus om 09:57
De PlayStation 5 Pro-geruchtenstorm laait wederom op. De afgelopen uren verschenen er meerdere geruchten en hints online, waaronder een eerste mogelijke blijk op de krachtigere PlayStation 5-console.

Het begon allemaal op woensdagmiddag, toen er een bericht op X verscheen met een foto van Hideo Kojima die bezig is met de ontwikkeling van Death Stranding 2: On the Beach. De afbeelding toont hoe Kojima zijn nieuwe game speelt, maar de dev kit waarmee hij dat doet is afgedekt met een doek. Opvallend, want we weten allemaal hoe de devkit van de PlayStation 5 eruitziet, toch? Omdat we deze devkit blijkbaar niet mogen zien, weten fans het zeker: het is een PS5 Pro-devkit.

View post on X

Dan was er ook nog de Broken Silicon-podcast, waarin Moore’s Law is Dead onthult dat men al een PlayStation 5 Pro-devkit heeft gezien en dat deze wordt geleverd met 2TB aan opslagruimte. Dan volgt nog wel een belangrijke mededeling: de uiteindelijke console inde winkel heeft mogelijk minder opslagruimte. Pin je dus niet vast op die 2TB!

Watch on YouTube

Misschien wel het lekkerste gerucht kwam aan het einde van de woensdagavond en vanmorgen kreeg die nog een interessant staartje: de altijd betrouwbare insider Billbil-kun (hij lekt vaak releasedata en voorspelt aankomende PlayStation Plus-games) slingerde een cryptische X-post de wereld in: “Dus het bestaat echt. Bereid je voor op nieuws over een nieuwe versie van hardware die je erg goed kent (het duurt even om het voor te bereiden).”

View post on X

Die voorbereiding kwam vanmorgen ten einde, want Billbil-kun deelde via het Franse Dealabs de mogelijk eerste afbeelding van de PlayStation 5 Pro! Hij zegt de doos van de nieuwe console gezien te hebben, die hij vanwege auteursrechten niet publiceert. Wel is er een schets gemaakt aan de hand van de doos en die toont een ontwerp dat erg veel lijkt op die van het PlayStation 5 Slim-model.

View post on X

Tenslotte toont de schets van Dealabs een console zonder bluray-speler. De insider zegt niets te weten van een Pro-model die schijfjes leest, maar vindt het tegelijkertijd onwaarschijnlijk dat die er niet zou komen. Het zou wel kunnen dat Sony de console goedkoper in de markt wil zetten en daarom alleen met een schijfloze versie op de proppen komt. Er is natuurlijk een externe bluray-speler verkrijgbaar voor het Slim-model, dus die zou men ook aan kunnen sluiten op een PlayStation 5 Pro. Maar nogmaals: dit is speculatie, Billbul-kun acht het onwaarschijnlijk dat er alleen digitale PlayStation 5 Pro’s uit zullen komen.

Het zijn dus weer heerlijke geruchten die deze morgen van je beeldscherm spatten, maar op het moment van schrijven is de PlayStation 5 Pro nog steeds niet officieel aangekondigd. Desondanks was de console afgelopen week op Gamescom geen publiek geheim meer en beweerde Giant Bomb-journalist Jeff Grubb deze week nog dat de PS5 Pro nog altijd dit jaar moet uitkomen. Wil je alle geruchten over de PlayStation 5 Pro nog eens rustig doorlezen, check dan deze pagina.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.