PlayStation 5-versie Palworld komt voorlopig niet in Japan uit

Geplaatst: Vandaag om 13:33
Palworld is sinds vandaag uit op de PlayStation 5. In 68 regio's is de game te spelen op de console van Sony, maar niet in Japan. Daar is de game vooralsnog uitgesteld.

Dat heeft ontwikkelaar Pocketpair bekendgemaakt via X (vertaald door The Verge). De PlayStation 5-versie werd vannacht uit de doeken gedaan tijdens de State of Play-presentatie. Goed nieuws voor PlayStation-eigenaren, maar Japanse fans blijven voorlopig met lege handen achter.

Een releasedatum voor de game in Japan is er nog niet, zegt Pocketpair. De ontwikkelaar geeft daar geen officiële reden voor, maar het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de rechtszaak die Nintendo tegen het bedrijf is begonnen.

Nintendo kondigde vorige week aan die rechtszaak te beginnen. Volgens de spellenmaker heeft Pocketpair met Palworld diverse patenten geschonden, al is niet duidelijk om welke patenten het gaat. Mogelijk gaat het om het gooien van ballen...

Pocketpair liet in een verklaring weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Het is jammer dat we door deze rechtszaak gedwongen worden om significante tijd te besteden aan zaken die niet gerelateerd aan gameontwikkeling zijn. We gaan echter ons best doen om er voor te zorgen dat onafhankelijke ontwikkelaars niet gehinderd of ontmoedigd worden om hun creatieve ideeën na te streven."

View post on X

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.