PlayStation Portal krijgt ondersteuning voor inloggen op publieke netwerken

Geplaatst: 19 juni om 13:56
Het is vanaf vandaag mogelijk om met de PlayStation Portal in te loggen op publieke Wi-Fi-netwerken.

Dat heeft Sony aangekondigd in een blogpost. Tot nu toe was dat nog helemaal niet mogelijk, omdat de Portal geen webbrowser heeft en dus ook geen inlogscherm kon tonen. Daar heeft Sony nu iets op bedacht. Wanneer je wil inloggen op zo'n netwerk komt er een QR-code in beeld die je kunt scannen, waarna je het inloggen kunt voltooien via je telefoon. Zo kun je ook lekker streamen in je hotelkamer of op het vliegveld.

Deze functie is niet het enige dat de nieuwe update te bieden heeft. Het scherm geeft vanaf nu ook duidelijker aan waar de touchpad zich bevindt. Omdat de Portal geen fysieke touchpad heeft, gaat dat allemaal via het scherm. Als je er nu op tikt kun je duidelijker zien waar ie zit en welke beweging je maakt.

Ook is het vanaf nu mogelijk om je batterijpercentage in beeld te brengen, zodat veel duidelijker is hoeveel stroom je nog hebt. De update die al deze dingen toevoegt, verschijnt vandaag.

In de blogpost laat Sony ook weten blij te zijn met hoe de PlayStation Portal is ontvangen door fans. Volgens bedrijf maakt zestig procent van de Portal-gebruikers ook voor het eerst gebruik van remote play, een functie waar het bedrijf al sinds de PlayStation 3 op inzet. Sony laat weten dat het PlayStation-gebruik van Portal-eigenaren flink is gestegen.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.