Pokémon heeft nooit juridische stappen ondernomen tegen Palworld

Geplaatst: 25 juni om 14:00
Ja ja, we vinden Palworld allemaal erg op Pokémon lijken, vooral die kleurrijke monsters natuurlijk. Maar was het ook erg genoeg om plagiaat te zijn?

Het lijkt er niet op, want Palworld-ontwikkelaar Takuro Mizobe zegt tegen Game File dat ze nooit iets gehoord hebben van The Pokémon Company.

Dat is opvallend, want in januari maakte het bedrijf nog een zeldzaam statement over de gelijkenissen van Palworld. The Pokémon Company schreef toen: "We hebben veel vragen ontvangen over het spel van een ander bedrijf dat in januari 2024 wordt uitgebracht. We hebben geen toestemming gegeven voor het gebruik van het intellectuele eigendom van Pokémon in dat spel. We zijn van plan om alle handelingen die inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot Pokémon te onderzoeken en passende maatregelen te nemen. We zullen elke Pokémon en zijn wereld blijven koesteren en blijven eraan werken om de mensen in de wereld samen te brengen via Pokémon." 

Takuro Mizobe zegt dat er nooit contact is opgenomen met zijn studio PocketPair. "We hebben helemaal niks gehoord. Nintendo en The Pokémon Company hebben niks tegen ons gezegd."

In het interview vertelt Mizobe verder dat zijn eerste baan in games juist bij Nintendo was. Daar leerde hij vooral hoe moeilijk het is om 'nieuwe dingen' te maken. "In game-ontwikkelingen moeten we het soms natuurlijk doen, maar ik probeer het maken van nieuwe dingen zoveel mogelijk te ontwijken."

Dat lijkt goed te zijn gelukt, want sommige Pals uit Palworld lijken wel erg op Pokémon. Wij hebben de meest schaamteloze klonen voor je op een rijtje gezet. Het heeft het succes van de game in ieder geval geen pijn gedaan: in de eerste maand werd Palworld al door 25 miljoen spelers opgestart.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.