Prequel van Hyper Light Drifter opnieuw uitgesteld

Geplaatst: 22 augustus om 13:38
Hyper Light Breaker, de prequel van Hyper Light Drifter, is opnieuw uitgesteld. De game zou eigenlijk deze zomer in early access gaan, maar die periode wordt niet gehaald. De release is uitgesteld naar begin volgend jaar.

Dat meldt ontwikkelaar Heart Machine op Steam. Het is de derde keer dat de early access-release wordt verschoven. Oorspronkelijk had de game vorig jaar in early access moeten komen, maar dat werd verschoven naar de lente van dit jaar. In maart werd echter duidelijk dat ook die releaseperiode niet zou worden gehaald, dus werd gekozen voor een moment tijdens deze zomer.

Ook dat gaat dus niet lukken. “We willen geen product uitbrengen waarover we op een aantal fronten niet tevreden zijn, zelfs niet in early access”, zegt Heart Machine. “Gezien de huidige stand van zaken binnen de game-industrie moeten we het beste mogelijke werk leveren.” De ontwikkelaar zegt verder dat de early access-versie “zeer vroeg in het komende jaar” moet verschijnen.

Hyper Light Breaker, de prequel van Hyper Light Drifter, werd in april 2022 onthuld door ontwikkelaar Heart Machine en uitgever Arc Games (voorheen Gearbox San Francisco). De game speelt zich af in een nieuwe wereld genaamd Overgrowth, maar het grootste verschil is dat de 2D-visuals plaatsmaken voor 3D-graphics. Spelers moeten in de roguelite de Abyss King zien te verslaan. Ook krijgt de game een hubgebied genaamd The Settlement die spelers tussendoor kunnen bezoeken. 

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.