Prominente ontwikkelaars Diablo 4 niet meer werkzaam bij Blizzard

Geplaatst: 12 augustus 2021 om 07:13Aangepast: 2 februari 2023 om 14:42
Twee Blizzard-ontwikkelaars die aan het roer stonden van Diablo 4 zijn vertrokken bij de uitgever. Ook een World of Warcraft-designer werkt er niet meer.

Het gaat om de regisseur van Diablo 4, Luis Barriga, alsmede lead designer Jesse McCree. Tot slot is World of Warcraft-senior designer Jonathan LeCraft opgestapt. Kotaku hoorde dit in eerste instantie van bronnen, maar Activision Blizzard heeft het inmiddels aan de site bevestigd. Het is daarbij niet duidelijk of ze vrijwillig zijn opgestapt of zijn ontslagen.

"We hebben een uitgebreid, getalenteerd scala aan ontwikkelaars en nieuwe leiders die op de juiste plekken zijn aangesteld", aldus het bedrijf in een statement naar Kotaku. "We hebben er vertrouwen in dat we progressie blijven boeken, ongelooflijke ervaringen aan onze spelers kunnen bieden en gaan door in een veilige, productieve werkomgeving voor iedereen."

Er werden geen redenen gegeven voor het vertrek, maar drie weken geleden klaagde de staat Californië Activision Blizzard aan vanwege een giftige werkomgeving waarin discriminatie, ongelijkheid en seksuele intimidatie een vast onderdeel zouden zijn. Werknemers hebben hun onvrede geuit over een statement van CEO Bobby Kotick en hebben een organisatie samengesteld dat moet opkomen voor hun belangen. Blizzard-directeur J. Allen Brack is inmiddels vertrokken en wordt vervangen door Jennifer Oneal en Mike Ybarra.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.