PS Plus Collection-versie Resident Evil 7 kan niet gratis geüpgraded worden

Geplaatst: 15 juni 2022 om 11:17Aangepast: 2 februari 2023 om 16:51
PlayStation 5-bezitters kunnen de last-genversie van Resident Evil 7: Biohazard, die bij de PS Plus Collection zit inbegrepen, niet gratis upgraden naar de current-genversie van het spel.

Dat meldt IGN op basis van berichten van PS5-bezitters. De PS Plus Collection is een verzameling van negentien Playstation 4-spellen die PS5-bezitters kunnen claimen als onderdeel van hun PS Plus-abonnement, waaronder dus Resident Evil 7: Biohazard. Begin deze week kwam de current-genversie van dat spel uit, maar gebruikers melden dat ze die moeten aanschaffen via de PlayStation Store (of op disc) om hem te kunnen upgraden.

Afgelopen maandag kwamen de current-genupgrades van Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Resident Evil 7: Biohazard uit. Die upgrades voegen onder andere 4K-ondersteuning, een verbeterde framerate en ray tracing toe. Ook bevatten ze de ondersteuning voor 3D-audio, wat volgens Capcom voor “een nog meer immersive ervaring” zorgt.

Pc-gebruikers, die ook de upgrades ontvingen, melden dat ze niet langer de last-genversie van de spellen kunnen spelen. Op pc zijn de de minimale systeemeisen hoger bij de current-genversie. Zo is Windows 10 en DirectX12 nu een vereiste, terwijl de vorige versie ook met Windows 7 en DirectX11 werkte.

Begin juni onthulde Capcom nog dat ook Resident Evil 4 een remake krijgt. Dat spel moet volgend jaar op 24 maart uitkomen. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.