'PS4 is in totaal meer dan twee keer zoveel verkocht als Xbox One'

Geplaatst: 15 augustus 2022 om 07:24Aangepast: 2 februari 2023 om 15:57
Er zouden van PlayStation 4 in totaal meer dan twee keer zoveel exemplaren zijn verkocht als van Xbox One.

Dat blijkt uit een document dat in Brazilië bij de overheid is ingediend om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te verdedigen. Dit dient als reactie op Sony's claim dat de overname van Activision Blizzard concurrentiebeperkend zou zijn.

In het document, waarin ook onder andere wordt gemeld dat Sony bedrijven zou betalen om hun games niet op Game Pass te zetten, meldt Microsoft dat Sony "meer dan twee keer zoveel (PS4-consoles) heeft verkocht dan Xbox (One-consoles)". Aangezien van de Xbox One nooit precieze verkoopcijfers bekend zijn gemaakt, geeft dit statement de meest heldere blik op de verkoopaantallen van de console van Microsoft tot nu toe.

Sony gaf afgelopen januari voor het laatst een update over de verkoopaantallen van de PlayStation 4. Toen bleek dat er wereldwijd 116 miljoen exemplaren van de console waren verkocht. Het is dus waarschijnlijk dat er tussen de 50 en 60 miljoen exemplaren van de Xbox One zijn verkocht.

Beide bedrijven hebben eind 2020 de opvolgers van de vorige consoles uitgebracht: de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.