Reggie Fils-Aimé ziet potentie in blockchaintechnologie in Animal Crossing

Geplaatst: 2 mei 2022 om 04:47Aangepast: 2 februari 2023 om 06:52
Reggie Fils-Aimé, de voormalige directeur van Nintendo Amerika, heeft zich positief uitgelaten over blockchaintechnologie en zou het bijvoorbeeld graag in Animal Crossing zien.

Dat meldde hij tijdens een panel op SXSW afgelopen week. “Ik geloof in blockchain. Ik denk dat blockchain als technologie erg interessant is. Ik geloof in het concept van ‘speel om te bezitten’ in games. Ik zeg dit als een speler; soms investeer ik vijftig uur in een spel, soms honderd, en bij andere games investeer ik driehonderd uur. Als ik klaar ben om verder te gaan naar iets anders, zou het dan niet geweldig zijn om te kunnen verdienen aan wat ik heb gemaakt?”

Hij vervolgt: “Ik wed dat er hier geïnteresseerden zouden zijn als ik mijn Animal Crossing-eiland zou willen verkopen. Ik zou daar geld mee willen verdienen. Blockchaintechnologie geïntegreerd in de code en ontwikkeling zou dat mogelijk maken.”

Fils-Aimé waarschuwt daarbij wel dat blockchaintechnologie niet puur in games geïmplementeerd moet worden zodat ontwikkelaars meer kunnen verdienen aan spelers. Dit lijkt bij de implementatie van nft's de laatste tijd in sommige gevallen wel te gebeuren. “Ik geloof in de technologie en waar het heengaat. Maar het moet logisch zijn voor de speler, het kan niet alleen een manier voor de ontwikkelaar zijn om meer geld te verdienen."

Fils-Aimé vertrok in 2019 bij Nintendo en heeft dus geen invloed meer op wat er binnen het bedrijf gebeurt. Hieronder is het gehele SXSW-panel van Fils-Aimé terug te zien.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.