Resident Evil 2 drie keer populairder dan Resident Evil 7 op Steam

Geplaatst: 28 januari 2019 om 14:23Aangepast: 7 februari 2023 om 12:08
De remake van Resident Evil 2 is drie keer zo populair op Steam als zijn voorganger in de franchise, Resident Evil 7. Dit blijkt uit recente cijfers op Steam.

Met de lancering van de succesvolle remake heeft het op Steam een piek bereikt van 74.227 gelijktijdige spelers. Dit is aanzienlijk meer dan de 20.449 spelers van Resident Evil 7. Dit succes is vermoedelijk deels afkomstig door de 'One Shot-demo' waarin de grafische verbeteringen voor het eerst volledig ervaren konden worden door spelers.

Ondanks het succes bij Capcom is Monster Hunter: World van de ontwikkelaar nog steeds aan de leiding op het digitale platform als het gaat om gelijktijdige spelers. Monster Hunter: World heeft op Steam een piek gerealiseerd van 329.333 gelijktijdige spelers rond de lancering.

-39329003

Toch is met de remake van Resident Evil 2 wel achttien procent minder fysieke kopieën verkocht in het Verenigd Koninkrijk in vergelijking met Resident Evil 7. Echter kunnen deze tegenvallende cijfers verklaard worden, doordat steeds meer spelers ervoor kiezen om hun games digitaal aan te schaffen.

In onze review van Resident Evil 2 wordt het onder andere geprezen om zijn ouderwetse spanning, grafische verbeteringen en goede toevoegingen op de oorspronkelijke game.

Resident Evil 2 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Rick BloemzaadRedacteur bij Gamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.