Roblox plotseling verboden in Turkije, ontwikkelaar reageert

Geplaatst: 8 augustus om 14:25
Ga je binnenkort op vakantie in Turkije? Grote kans dat je het dan even zonder Roblox moet stellen, want de game is plotseling verboden in het land.

De Turkse autoriteiten hebben een streep getrokken door het gameplatform, waardoor het niet meer toegankelijk is. Waarom precies is niet helemaal duidelijk, maar de overheid zegt dat de beslissing is genomen om 'de bescherming van onze kinderen te verzekeren'.

Volgens Turkiye Today ging het vooral om seksuele en andere ongepaste content op het platform. Ook zouden jongeren Robux (het betaalmiddel op het platform) aangeboden krijgen als ze zich zouden bezighouden met zulke bedenkelijke inhoud.

Roblox heeft nu gereageerd op het verbod via een statement aan Eurogamer. "We zijn al bijna 20 jaar bezig om van Roblox een van de veiligste online platforms te maken voor onze gebruikers, vooral de allerjongste, en de veiligheid van onze gebruikers is de kern van alles wat we doen. We respecteren de wetten en regels in landen waar we actief zijn en delen de toewijding van plaatselijke autoriteiten om kinderen te beschermen. We kijken ernaar uit om samen te werken en ervoor te zorgen dat Roblox zo snel mogelijk weer online is in Turkije."

Vorige week werd ook al heel Instagram geblokkeerd in Turkije. Volgens een hoge Turkse functionaris maakte het platform zich schuldig aan censuur rond de dood van Hamas-leider  Ismail Haniyeh, die in de Iraanse hoofdstad Teheran om het leven werd gebracht.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.