Schrijfster Ratchet & Clank: Rift Apart claimt dat haar werk is ‘uitgewist’

Geplaatst: 30 maart 2022 om 11:43Aangepast: 2 februari 2023 om 08:43
Sam Maggs, een van de schrijvers van Ratchet & Clank: Rift Apart, zegt na een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart dat haar werk is “uitgewist”.

Volgend op een presentatie van Insomniacs hoofdontwerper Mark Stuart, tijdens de Game Developers Conference 2022 (GDC), zegt schrijfster Sam Maggs op Twitter dat haar werk is “uitgewist”. Stuart besprak onder andere de ontwikkeling van het personage Rivet en gaat daarbij in op haar naam, maar Maggs wordt niet genoemd.

Maggs noemt dat “verontrustend en eerlijk gezegd beledigend”. “Dit wijst op een groter probleem van gameontwikkelaars die volledig uit het plaatje verwijderd worden zodra ze bij een studio weggaan”, zegt Maggs, die niet in de eindcredits van Ratchet & Clank: Rift Apart voorkomt maar onder ‘Special Thanks’ vernoemd wordt. 

“Ik word niet eens als schrijver vernoemd, ondanks dat ik anderhalf jaar van mijn leven aan deze game heb gewerkt en Rivets persoonlijkheid vanaf de grond heb opgebouwd”, aldus Maggs. “Ik was degene die zei ‘We kunnen haar niet Rachette noemen’.”

In de rest van haar tweets vertelt Maggs onder andere hoe ze Rivets naam verzonnen heeft. Zo moest het personage vernoemd worden naar een gereedschap of mechanisme, uit twee lettergrepen bestaan en eindigen met een ‘hard geluid’. Maggs benadrukt dat het een teamprestatie is, en dat niets was gelukt zonder de andere Insomniac-werknemers. “Daarom doet het zo’n pijn om niet bij [de presentatie] betrokken te worden.”

Maggs deelt in haar tweets nog meer informatie over het personage Rivet. Zo zegt ze onder andere dat het personage volgens de canon lesbisch is.

In haar tweets refereerde Maggs naar een artikel van IGN over het praatje van Mark Stuart op GDC. Inmiddels heeft IGN dat artikel geüpdatet om Maggs’ kant van het verhaal te belichten.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.