Sleutelfiguur binnen Mass Effect-ontwikkeling vertrokken bij Bioware

Geplaatst: 23 januari 2023 om 13:28Aangepast: 2 februari 2023 om 12:49
Mac Walters, een van de sleutelfiguren binnen de ontwikkeling van de Mass Effect-reeks, is na negentien jaar vertrokken bij ontwikkelaar Bioware.

Dat laat hij weten op zijn LinkedIn-pagina. "Met een nieuw jaar is het tijd voor een nieuw avontuur. Zoals sommigen van jullie al weten, heb ik eind vorig jaar besloten te vertrekken bij Bioware. De afgelopen negentien jaar waren op zijn zachtst gezegd een levensveranderende ervaring voor mij. De keuze om te vertrekken was een moeilijke."

Hij vervolgt: "ik heb met zoveel geweldige mensen gewerkt en de eer gehad om onderdeel uit te maken van ongelooflijke teams en projecten. Het is moeilijk om het allemaal te doorgronden en ik ga er nog jaren over reflecteren."

Walters begon als schrijver van Jade Empire, werkte daarna aan de eerste Mass Effect en was de hoofdschrijver van het tweede en derde deel uit de sciencefictionreeks. Hij was de creative director van Mass Effect Andromeda en schreef diverse boeken die zich afspelen in de Mass Effect-reeks. Verder was hij de productieregisseur van het nog aankomende Dragon Age Dreadwolf.

Het is niet bekend wat Walters volgende stappen worden, maar op zijn LinkedIn meldt hij dat hij een pauze in zijn carrière inlast. De afgelopen jaren zijn er meer werknemers die lang bij het bedrijf werkten vertrokken bij Bioware, waaronder baas Casey Hudson en Dragon Age-ontwikkelaar Mike Darrah.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.