'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege PS5-tekorten'

Geplaatst: 12 januari 2022 om 09:46Aangepast: 3 februari 2023 om 09:14
Sony zou onverwachts de productie van de PlayStation 4 hebben verlengd om de slechte verkrijgbaarheid van de PlayStation 5 mee op te vangen.

Dat zegt Bloomberg te hebben vernomen. Volgens een reportage was Sony van plan om vorig jaar de productie van de PlayStation 4 te beëindigen en zich volledig op de PS5 te richten. Het bedrijf zou inmiddels echter aan fabrikanten hebben verteld dat het de PS4 in 2022 blijft produceren. Dat zou moeten resulteren in ongeveer een miljoen geproduceerde PS4-consoles dit jaar.

Volgens Bloomberg heeft Sony dit besloten om iets minder druk op de productie van PlayStation 5-consoles te leggen. Er zijn door een combinatie van een tekort aan geavanceerde chips en de hoge mate van populariteit sinds lancering enorme PS5-tekorten. Door de productie van de PS4 door te zetten, zou Sony ook betere deals met fabrikanten kunnen sluiten. 

De PlayStation 4 verscheen in 2013 en is wereldwijd inmiddels meer dan 116 miljoen keer verkocht. De PlayStation 5 lanceerde in november 2020, maar is sindsdien nauwelijks verkrijgbaar. Zodra winkels nieuwe exemplaren aanbieden, zijn ze vaak binnen enkele minuten uitverkocht.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.