Sony: 'Grootste gedeelte PS4-games wordt speelbaar op PlayStation 5'

Geplaatst: 21 maart 2020 om 09:00Aangepast: 7 februari 2023 om 16:58
Sony heeft meer duidelijkheid gegeven over de backwards compatibility van PlayStation 5. Het grootste gedeelte van de beschikbare PlayStation 4-games moet speelbaar worden op de PS5.

Na de presentatie van Mark Cerny eerder deze week ontstond er veel onduidelijkheid over de backwards compatibility op PlayStation 5. Hij meldde dat de meeste PS4-games speelbaar zouden worden op de PS5, maar even later stond er op PlayStation Blog dat er op de lancering van de console maar zo'n honderd PS4-games speelbaar zouden zijn.

In een update op PlayStation Blog laat Hideaki Nishino, Sony's senior vicepresident van platform planning en management, het volgende weten: "Met alle geweldige games die voor de PlayStation 4 beschikbaar zijn, stoppen we veel energie in het speelbaar maken van favoriete titels op PS5. We geloven dat het overgrote deel van de meer dan 4000 PS4-games speelbaar wordt op PS5."

Daarbij wordt niet gemeld of al deze games al op lancering van de PlayStation 5 speelbaar zijn, of dat het de bedoeling is dat dit gedurende de hele levensloop van de console aangevuld wordt. Wel laat Nishino weten dat het eerdere bericht over honderd games gaat over de titels die getest zijn en beter draaien op de PS5. Zo werd er bij deze games een verbeterde framerate en mogelijk hogere resoluties waargenomen. "We evalueren per game of we aanpassingen moeten maken."

Op Xbox Series X kunnen alle Xbox One-games, alsmede alle Xbox 360- en Xbox-games die ook al op Xbox One speelbaar waren, opgestart worden. Beide consoles moeten dit najaar lanceren. Precieze releasedata en prijzen zijn nog niet bekend.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.