'Sony heeft nog maar twee vr-games in ontwikkeling'

Geplaatst: 21 juni om 14:31
Het enthousiasme over virtual reality lijkt bij Sony definitief te zijn uitgedoofd: er zouden op dit moment nog maar twee vr-games in ontwikkeling zijn.

De headset kwam vorig jaar uit, maar Sony zou er nu alweer genoeg van hebben. Dat zal niet echt bepaald een verrassing zijn voor bezitters van de dure headset, want de afgelopen tijd is er al bar weinig uit Sony's eigen studio's uitgekomen. Naast Horizon: Call of the Mountain en een update voor Gran Turismo 7, is het akelig stil gebleven.

London Studio, die voor de eerste PS VR nog games maakte, is inmiddels gesloten. Ook First Contact, de studio achter de exclusieve shooter Firewall Ultra, is opgedoekt.

Volgens bronnen van Android Central heeft Sony de financiering voor VR intern flink weggesneden: er zou sprake zijn van 'deep cuts'. Volgens de site 'zullen er vanaf nu nog maar heel erg weinig mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van VR-games binnen Sony'. Bronnen zouden melden dat er intern nog maar twee games in ontwikkeling zijn voor de PS VR 2, en of die daadwerkelijk uitkomen, blijft ook nog de vraag. Dat is best weinig voor een nieuw stuk hardware dat pas net in de markt is gezet.

Je PS VR 2-headset wordt gelukkig niet helemaal waardeloos: begin deze maand kondigde Sony een adapter aan, waarmee je de headset ook op pc kunt gebruiken. Kun je er toch nog mooi Half-Life: Alyx op spelen.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.