Sony: 'Het is nu gemakkelijker om een PlayStation 5 te kopen'

Geplaatst: 30 januari 2023 om 12:30Aangepast: 8 februari 2023 om 08:51
Volgens Sony is het tegenwoordig gemakkelijker om een PlayStation 5 te kopen in vergelijking met afgelopen jaren.

Het bedrijf is een nieuwe 'Live from PS5'-marketingcampagne rondom de console begonnen - hieronder is een reclamespot te zien. De eerder vandaag online verschenen advertentie van Marvel's Spider-Man 2 valt ook onder die campagne.

Als onderdeel van de campagne heeft Sony ook een artikel gepubliceerd waarin het praat over de beschikbaarheid van de console. "Aan al onze fans: bedankt voor jullie geduld terwijl we ons door de ongeëvenaarde vraag naar PS5-consoles tijdens globale uitdagingen navigeerden. Als je een PS5-console wil kopen, zou je ze nu een stuk gemakkelijker moeten kunnen vinden in winkels."

Het bedrijf benadrukt dat mensen in Nederland en België - en diverse andere Europese landen - ook via de PlayStation Direct-website een console kunnen bemachtigen.

Begin deze maand claimde Sony Interactive Entertainment-directeur Jim Ryan al dat het tekort aan PlayStation 5-consoles ver voorbij was. "Tegen het einde van vorig jaar is de beschikbaarheid van PS5-consoles toegenomen. Iedereen die een PS5 wil hebben kan er nu veel gemakkelijker aan komen bij winkeliers wereldwijd."

De PlayStation 5 kwam in november 2020 uit, maar was vanaf dat moment op de meeste momenten lastig verkrijgbaar. Een tekort vanwege een gebrek aan halfgeleiders om de chips mee te maken en de globale pandemie, in combinatie met de grote vraag, waren de oorzaken.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.