Sony vindt dat het niet genoeg eigen franchises heeft

Geplaatst: 6 september om 12:57
Sony denkt dat het beter is in het vinden van een publiek voor content die al populair is. Dat zegt de chief financial officer van Sony. Het heeft dus eigenlijk helemaal niet zoveel eigen IP’s die het al jarenlang meeneemt. Dat wil het graag veranderen.

In een interview met de Financial Times heeft hij uit de doeken gedaan dat Sony ondanks zijn succes nog veel wensen heeft. “Het maakt niet uit of het om games, films of anime gaat, we hebben niet zoveel eigen intellectueel eigendom en dat is een probleem.” Goed dat het bedrijf succesvolle creaties van anderen kan vinden, maar het zou natuurlijk ook goed zijn als het meer eigen franchises heeft. 

Niet dat het niks heeft. Ooit had het Crash Bandicoot, Killzone en Resistance. Nu heeft het bijvoorbeeld met God of War, Horizon en The Last of Us die succesvol zijn. Het mag alleen wel ietsje meer zijn. Hoe het dat wil gaan aanpakken, dat vertelt Sony niet, maar voor gamers is het op zich goed nieuws: nieuwe IP’s betekent nieuwe, originele gamecreatie. Het betekent zelfs misschien wel een nieuwe mascotte.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.