Spelers merken op dat Rockstar ‘transfobische’ content uit GTA 5 haalde

Geplaatst: 17 april 2022 om 07:05Aangepast: 2 februari 2023 om 08:02
Spelers van de currrent gen-versie van Grand Theft Auto 5 hebben opgemerkt dat er mogelijk transfobische content uit het spel is gehaald.

De veranderingen werden voor het eerst opgemerkt op Reddit. Een pop genaamd de “Captain Spacetoy Interstellar Transgender”, met “verwisselbare genitaliën”, is wel te zien in de Xbox One- en PlayStation 4-versie van GTA 5, maar niet in de Xbox Series X-/S- en PlayStation 5-versie. De pop was te zien in het kantoor van de arcadehal in het spel.

Ook lijkt Rockstar ervoor gezorgd te hebben dat bepaalde npc’s niet meer kunnen spawnen in bepaalde gebieden van het spel. Zo waren er “Drag Queens” te zien buiten nachtclub Cockatoos. Die personagemodellen zijn nog wel te vinden in de Director Mode van het spel, blijkens onderstaande tweets van Kirsty Cloud, maar daar zijn wel hun dialogen aangepast. 

Vorig jaar riep Out Making Games, een lhbti-organisatie uit het Verenigd Koninkrijk, Rockstar op om transfobische elementen uit GTA 5 te halen. Elementen die volgens de organisatie sinds 2013 in het spel zaten. GTA 5 zou volgens Out Making Games stereotyperen en aanzetten tot haat jegens lhbti’ers.

Rockstar heeft nog niet gereageerd op de aanpassingen. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.