Splitgate 2 opnieuw aangekondigd met nieuwe onthullingstrailer

Geplaatst: 18 juli om 14:12
Ken je Splitgate nog? Nou, daar komt dus een vervolg van. Ja, dat wisten we al, maar nu is die opnieuw en helemaal officieel onthuld met een trailer. Zo, ben je ook weer op de hoogte.

Oké oké, iets meer info dan. Splitgate was een free-to-play shooter die een beetje leek op een cross-over tussen Halo en Portal. Spelers konden portalen in de arena knallen om zo vanuit onverwachte hoeken op elkaar te schieten en op een andere plek tevoorschijn te komen.

Het was in 2021 korte tijd een gigantische hit, en daar was de ontwikkelaar een beetje door overrompeld, vertelt Ian Proulx van studio 1047 aan IGN. Het plan was om voorzichtig te beginnen en langzaam op te bouwen, maar door de grote populariteit kon dat niet meer. "Het ging van nee, het is nu je moment, en alles staat in brand", zegt Proulx. De studio had op dat moment maar twintig medewerkers.

In 2022 werd besloten om de ontwikkeling van Splitgate stop te zetten en alles te richten op het vervolg. 1047 heeft in de tussentijd veel geld opgehaald bij investeerders en natuurlijk aardig wat verdiend aan het origineel. "Als indie-game moet je normaal zuinig doen, omdat je niet de middelen hebt van een Call of Duty. En ons idee was toen: wauw, we zijn aan het watertanden. Wat als we niet zuinig hoeven te doen? Wat als we opnieuw konden beginnen?" En zo werd Splitgate 2 geboren, met een groter team en grotere ideeën.

Splitgate 2 moet in 2025 verschijnen voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en Xbox One, en pc via Steam en Epic Games Store. De nieuwe onthullingstrailer check je hieronder.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.