‘Spyro zou mogelijk speelbaar zijn geweest in Crash Bandicoot 5’

Geplaatst: 26 augustus om 15:06
Toys for Bob werkte naar verluidt aan Crash Bandicoot 5 toen Activision Blizzard besloot de game te annuleren. De studio leek van plan te zijn geweest om Spyro ook speelbaar te maken in de vijfde Crash-game.

Dat beweert het YouTube-kanaal DidYouKnowGaming. Het kanaal van Liam Robertson deelt vaak leuke feiten uit de geschiedenis van de game-industrie, maar ditmaal komt hij met veel minder geinig nieuws. Volgens de insider werkte Toys for Bob, dat eerder ook Crash Bandicoot 4: It’s About Time maakte, aan de vijfde Crash Bandicoot-game toen Activision Blizzard besloot dat liveservice-multiplayergames veel belangrijker moesten worden. En dat terwijl de studio dolgraag een collab wilde realiseren met Spyro the Dragon.

Crash Bandicoot 5 zou opnieuw een 3D-platformer worden, waarin een opleiding voor schurken centraal zou staan. Logischerwijs zouden allerlei voormalige tegenstanders van de gestoorde buideldas opduiken in de game. Volgens Robertson was er ook al concept art gemaakt voor de game, waaruit blijkt dat Spyro samen zou gaan werken met Crash. Beide personages zouden speelbaar worden, zo was de bedoeling.

Watch on YouTube

Maar nog voor de overname door Xbox zou er binnen Activision Blizzard een andere wind zijn gaan waaien. De focus werd verlegd naar liveservice-multiplayergames, waardoor singeplayergames geschrapt werden. Teams die aan dat soort games werkten, moesten aan de slag met games als Call of Duty.

Er is echter nog hoop voor een vijfde game rondom Crash Bandicoot: in maart werd bekend dat Toys for Bob niet langer onderdeel is van Microsoft en in mei bleek dat de studio Xbox als uitgever heeft gestrikt voor zijn aankomende game. Die onaangekondigde titel zou gebaseerd kunnen zijn op een bestaande IP, zoals Crash Bandicoot.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.