Star Wars-actrice Daisy Ridley lijdt aan auto-immuunziekte

Geplaatst: 7 augustus om 13:54
Daisy Ridley, vooral bekend van haar rol als Rey in de nieuwste Star Wars-trilogie, lijdt aan een auto-immuunziekte.

In gesprek met het tijdschrift Women's Health vertelt Ridley dat ze de ziekte van Graves heeft, een auto-immuunziekte die schildklierproblemen veroorzaakt. Ze kreeg de diagnose vorig jaar september.

Haar eerste symptomen waren een verhoogde hartslag en gewichtsverlies. Ook was ze geregeld uitgeput na de opnamedagen van de thriller Magpie. "Ik dacht: nou, ik heb net een heel stressvolle rol gespeeld, dus dat is waarschijnlijk waarom ik me slecht voel", zegt ze erover,

"Het was grappig, ik dacht: o, ik dacht dat ik me alleen maar aan de wereld ergerde", zegt Ridley. "Maar het blijkt dat alles zo snel functioneert, dat je niet kunt ontspannen."

Ridley zegt dat ze nu op haar dieet let en onder andere acupunctuur, massages en 'holistische dingen' om haar symptomen in toom te houden. "In het grote plaatje is het veel minder erg dan wat veel andere mensen moeten doorstaan", zegt ze.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.