Steam maakt gamedemo’s een stuk belangrijker

Geplaatst: 26 juli om 13:36
Valve is van plan om meer focus te leggen op de demo’s op Steam. Dat doet het onder andere door het toe te staan dat spelers reviews plaatsen over de demo’s. Dat lijkt wat voorbarig, maar het is uiteraard geen review van de hele game: het is vooral een handvat voor mensen die zich afvragen of de demo zelf wel de moeite waard is.

Valve noemt het de ‘Grote Steam Demo Update’ en presenteert naast die feedbackmogelijkheid nog meer op het gebied van de testgames. Je kunt bijvoorbeeld nu een demo aan je bieb toevoegen zonder dat je die eerst moet installeren. Er staat bij de demo straks een ‘add to library’-knop die je de demo snel in de bieb laat zetten zodat je de download later kunt voltooien om de demo te spelen. En, ook fijn: je kunt demo’s ook installeren en spelen als je de volledige game al hebt. Wil je af van een demo, dan kun je die nu ook makkelijk verwijderen en uit je bieb halen. Je kunt demo’s vinden op de pagina van de game, maar het is ook mogelijk om ze straks in een aparte winkelpagina te vinden, als de ontwikkelaar hiervoor kiest. 

Valve schrijft: “Als je demo een eigen pagina heeft, wordt er altijd een knop weergegeven om de demo te installeren én een widget met een link naar de volledige versie van het spel. Dit is handig voor spelers die het volledige spel op hun verlanglijst willen zetten of willen kopen.“ Demo’s worden vervolgens meer meegenomen als gratis spellen en daarom kun je ze zien op meer plekken binnen Steam. Zo gaan mensen waarschijnlijk fanatieker demo’s spelen, omdat ze vaker voorbij komen. 

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.