Streamtips van de week – House of the Dragon en Saw X

Geplaatst: 20 juni om 13:55
Ook deze week valt er weer van alles te streamen. Aangezien je je momenteel op deze site bevindt, zal de release van HBO’s House of the Dragon je niet ontgaan zijn, maar ook voor wie onbegrijpelijk genoeg geen zin heeft in koningen, ridders en draken is er voldoende variatie in het aanbod om de week door te komen. Kyra heeft de beste tips voor je op een rij gezet, zodat je precies weet wat je niet mag missen.

House of the Dragon: Seizoen 2 | 17 juni | HBO Max

Na twee jaar wachten is het eindelijk zover: vanaf deze week kunnen we genieten van het tweede seizoen van House of the Dragon. Deze Game of Thrones-spin off speelt zich bijna tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van zijn bronmateriaal af en volgt de koninklijke familie Targaryen, die uit elkaar wordt gescheurd door verraad, diplomatiek en ongeremde ambitie. House of the Dragon is een dikke aanrader voor alle fantasy-fans, of je Game of Thrones nou gezien hebt of niet – al zou dat wel een groot gemis zijn trouwens. Het tweede seizoen belooft een nieuwe dosis intrige, vuurspuwende draken en op de een of andere manier nóg meer familiedrama. De eerste aflevering van het tweede seizoen van House of the Dragon is nu te zien op HBO Max, de andere afleveringen worden wekelijks toegevoegd.

Watch on YouTube

Emma | 18 juni | Netflix

Als jij, net als ik, een geschiedenis- en literatuurliefhebber bent, ben je ongetwijfeld bekend met Jane Austens Emma. De verfilming van deze klassieke roman is naar mijn mening één van de betere filminterpretaties van Austens werk – naast de BBC-versie van Pride and Prejudice en Ang Lee’s Sense and Sensibility. Het titulaire hoofdpersonage Emma is een eigenwijze jonge vrouw die haar neus maar al te graag in de zaken van anderen steekt. Wanneer ze besluit zich te bemoeien met het liefdesleven van de mensen om haar heen, blijkt dat van haarzelf een stuk gecompliceerder dan ze dacht. Actrice Anya Taylor-Joy straalt in de rol van Emma en weet haar ondanks haar jaloerse, koppige persoonlijkheid toch als een sympathieke protagonist neer te zetten. Deze film is soms wat bizar en camp, maar juist dat maakt hem wat mij betreft zo leuk. Emma is nu te zien op Netflix.

Watch on YouTube

Saw X | 19 juni | Amazon Prime Video

Saw X is het (verrassing) tiende deel in de filmreeks en speelt zich af tussen de gebeurtenissen van de eerste en tweede film. John Kramer, beter bekend als Jigsaw, heeft wederom een creatieve collectie dodelijke ‘spelletjes’ klaarstaan voor zijn slachtoffers, die deze keer bestaan uit fraudeurs die hun geld verdienen met het misleiden en uitbuiten van kankerpatiënten, waaronder John zelf. Zijn vallen zijn heerlijk goor en gruwelijk, zoals je dat van een Saw-film verwacht en het blijft genieten om Jigsaw Vrouwe Justitia uit te zien hangen, zeker wanneer zijn doelwit het dubbel en dwars verdient. Persoonlijk vind ik Saw X één van de beste delen van de franchise. Saw X is nu te zien op Amazon Prime Video.

Watch on YouTube

Inheritance | 19 juni | Netflix

In Inheritance kruipt actrice Lily Collins in de huid van Lauren, de dochter van een rijke, invloedrijke politicus. Wanneer haar vader overlijdt, laat hij haar een videobericht na, waarin hij haar op een pad zet dat zijn grootste geheimen aan het licht moet brengen. Ze vindt op basis van haar vaders aanwijzingen een man (Simon Pegg) die beweert decennialang door hem gevangen te zijn gehouden. Stukje bij beetje onthult Lauren de waarheid over haar vader en brengt ze haar familie in gevaar. Inheritance is naar mijn mening geen fantastische thriller, – persoonlijk kijk ik liever voor de dertiende keer The Silence of the Lambs – maar mocht je door je lijst heen zijn en heb je zin in mysterie, dan kun je Inheritance een kans geven. Inheritance is nu te zien op Netflix.

Watch on YouTube

Trigger Warning | 21 juni | Netflix

Voor het eerst sinds 2019 is Jessica Alba weer op het zilveren doek te zien. In de actiefilm Trigger Warning speelt ze de rol van Parker, een commando van de Special Forces die na de onverwachte dood van haar vader terugkeert naar haar geboortestad. Wanneer ze ontdekt wie er voor haar verlies verantwoordelijk is, neemt ze het op tegen een gewelddadige gang die de stad terroriseert. Jessica Alba heeft niet bepaald een geweldig track-record als het op films aankomt, maar gebaseerd op de trailer lijkt Trigger Warning in ieder geval vermakelijk. Zeker als je op zoek bent naar een actiefilm om lekker weg te kijken terwijl je door Instagram scrolt. Trigger Warning is vanaf 21 juni te zien op Netflix.

Watch on YouTube

Er zijn natuurlijk nog veel meer series en films uitgekomen deze maand, en er komen er nog meer aan. Ben jij benieuwd naar alle releases van elk platform? Zie dan hier een overzicht per streaming-service!

Zie hier alle Netflix-releases

Zie hier alle Disney+-releases

Zie hier alle Amazon Prime Video-releases

Zie hier alle HBO Max-releases

Zie hier alle SkyShowtime-releases

Zie hier alle Apple TV+-releases

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.