Studio achter Vision of Mana wordt waarschijnlijk gesloten

Geplaatst: 30 augustus om 16:30
NetEase Games is van plan om Ouka Studios te sluiten. Het is de ontwikkelaar van het geliefde Vision of Mana. Er zouden een paar mensen overblijven die dan de uiteindelijke uitrol van de games nog ondersteunen.

De studio uit Tokio heeft Visions of Mana net uitgebracht voor Square Enix, maar kampt nu al met een grote ontslagronde waarbij er een paar banen over zijn. Volgens Bloomberg zou NetEase van plan zijn om de studio helemaal te sluiten. Het is een enorm jonge studio: gestart in 2020. In 2022 liet het nog weten met drie projecten bezig te zijn: een actie-RPGmet avonturenelementen, een nieuwe vechtgame gebaseerd op een populaire serie en een originele co-op actiegame waarin je het moet opnemen tegen gigantische vijanden. 

Wat er met die projecten gaat gebeuren is onduidelijk: NetEase Games zegt ‘geen commentaar’ te hebben op de berichtgeving van Bloomberg, alleen dat het progressie ziet bij zijn Japanse studio’s. Het zegt ook dat het altijd nodige aanpassingen maakt om de marktomstandigheden het hoofd te bieden. NetEase Games is ook het bedrijf achter Nagoshi Studio, Grashopper Manufacture (met Suda 51) en GPTRACK50. 

Er is blijkbaar weinig van Ouka over, maar over andere studio’s hebben we nog niet gehoord dat ze zouden inkrimpen of verdwijnen.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.